Pse shkruaj?

Sead Zimeri

Sa herë që shkruaj kam përshtypjen se unë nuk jam autori i shkrimeve të mia, madje sikur dikush tjetër okupon mendjen time dhe përdor atë si instrument të tij për të shprehur diçka që unë vetëm pasi ta kem shkruar e përvetësoj si timen. Shkruaj jo pse është obligim, por sepse është detyrim. Prandaj edhe e kam shumë të vështirë të kuptoj se si autorë dhe shkrimtarë flasin, papërgjegjshëm, për pronësimin, apo, për ta thënë me gjuhën e kapitalizmit, privatizimin e ideve të cilat nuk janë vetëm të tyre. Unë nuk i krijoj idetë e ‘mia’. Ato më krijojnë mua, prandaj edhe ato nuk janë pronë e imja por janë pronë publike që nuk mund të privatizohen. 

Advertisements

About albphilosopher

Sead Zimeri has studied Philosophy, Islamic Philosophy and Religion, International Politics and Psychoanalysis. He is currently the project coordinator of "Islam and the Liberal Society" at the Liberalt Laboratorium (LibLab) thin tank in Oslo, Norway. http://www.liblab.no
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s